Mads Bo Andersen

Midtjylland

 

Tilbage i 2012 var det Aarhus dirt jump-park, der udklækkede Mads Bo til troldmand på den tohjulede. Med en holdning til at sporten lød ”sej” og ”spændende” mødte den unge århusianer op på banen og forlod ikke stedet igen før teknikken sad under fingerneglene. Den nørdede tilgang og en stor lyst til at lege og lære på cyklen har sidenhen sendt ham ud over rampen – både inden for downhill og sidenhen mere trail- og enduro-orienterede spor både i Danmark og i udlandet.

”Hvis man gerne vil blive dygtig til noget, så handler det om at have det sjovt. For når man har det sjovt, bliver man ved og ved med at øve sig og kommer afsted. Jeg har nørdet rigtig meget, ikke nødvendigvis med fart – men at have styr på det jeg laver og samtidig få det til at se nemt ud,” fortæller Mads Bo.

”Derudover er der selvfølgelig et fantastisk lækkert sociale aspekt i mountainbike, som også fylder meget for mig.”

Bedste oplevelse

I 2019 rejste Mads Bo og et par venner rundt i New Zealand, hvor de udfordrede landet på deres cykler. Og det er også her Mads Bo peger på en af de bedste oplevelser, han husker på mountainbike.

”Det var en tur til Craigieburn Forrest Park – et mega mega flot område. Turen dertil var lang – og det betød også, at der ikke var så mange mennesker. Jorden var utrolig anderledes, end noget andet vi har prøvet før. Der var fedt greb i jordbunden, og så blev vi fuldstændig overrumplet af et vandvittigt naturligt flow.”

 Bedste spor

”Jeg synes, det er sjovt at køre hurtigt, men når det virkelig bliver snævert og teknisk, pumper den gode adrenalin også hurtigt hos mig. Derfor er ”Flying Ninja i New Zealand også klart et af de bedste spor, jeg har prøvet. Det er virkelig et teknisk svært spor og med en masse blinde hop midt inde i en ubeskrivelig flot urskov. I Danmark er det nok Danmarks Tag, der er det fedeste, når vi taler officielle steder.”

 Ny Yeti

”Det er min første sæson, jeg kører på Yeti. Jeg har valgt en SB140 i farven inferno og med T2-kit. Det er en 27,5 tommer, og så har jeg skiftet forhjul og gaffel ud til 29 tommer – og jeg må sige, at det er virkelig en fed trailcykel – oplag til især de danske spor. Den er dejlig nem at træde op. Og er lige så fed nedad som tidligere cykler, jeg har kørt på.”

”Den har god stabilitet. Den er nem at flytte rundt og har en virkelig god platform at sætte af fra, uden man skal skubbe sig igennem masser af vandring først. Men skal jeg vænne mig til dens forward geometri, der tvinger mig til at holde vægten lidt mere forover end jeg er vant til – så det er det jeg for alvor leger med for tiden.”