Sponsorrytter øverst på podiet i Trans Madeira

Det er 3. gang det portugisiske løb bliver afholdt, og denne gang blev 1. pladsen i kvinderens løb hentet til Danmark af Mette Marie Kronborg – med 8 minutter til nærmeste forfølger. 

5 dage, 220 km og 27 stages placeret i alle afkroge af øen – fra de kolde bjerge, til de fugtige skove og med sensommervarme langs kysten. Trans Madeira 2020 blev afsluttet i weekenden og var igen i år en enorm oplevelse for de godt 50 deltagende ryttere – ikke mindst Mette Marie Kronborg, der vandt guldet og i den grad markerede, hvorfor hun kørte med nummer 1 i år.
”Jeg var førsteseedet og kørte med startnummer 1 – og det var lidt nervepirrende med alt den opmærksomhed, der var på det nummer. Ærlig talt, følte jeg kun, at jeg kunne skuffe,” fortæller Mette Marie Kronborg, der inden løbet især var spændt på at se, hvad konkurrencerne fra de bjergrige nationer som Schweiz, Tyskland og USA havde med i rygsækken.
”Der er altid masser af nerver på op til et langt løb som dette, hvor konkurrencen er stor – og når man kommer fra et land uden bjerge, ved man godt det bliver hårdt især på nedkørslerne på mellem 4 til 10 minutter pr. stage.”

Konkurrenter med støv i øjnene
Den nervøsitet, blev dog begravet i det kanelfarvede støv på sporene allerede efter første dag, hvor Mette Marie Kronborg kørte ind som nummer ét – med godt to minutter ned til nærmeste konkurrent. Og herfra satte hun aldrig sit forspring over styr.
”Jeg kørte helt vildt stabilt alle dage – og lå 18-19 overall alle dage. Og når jeg rammer det flow, ligger min force i at kunne blive i det tempo og ikke tage for mange chancer eller gå kold. Jeg var selvfølgelig presset på fysikken helt vildt og voldsomt – er du gal man skal have godt fat i det styr, når det går så meget nedad, og samtidig sikre konstant high speed,” fortæller Mette Marie Kronborg.

 Logistik-mester 
Det er fjerde gang Mette Marie Kronborg kører et langt løb som Trans Madeira, og det er en løbsform, der passer godt til den unge nordjyde, der denne gang havde ladet både børn og mand blive hjemme i Slettestrand, hvor hun og familien bor og arbejder, som en del af MTB-familien omkring Feriecenter Slettestrand.
”Det er selvfølgelig svært at få trænet nok i hverdagen til at kunne præstere på det her plan. Og det er faktisk også noget, jeg ofte får positiv opmærksomhed omkring, når jeg er afsted til løb. I år var det en af topatleterne fra international down hill, Brendan Fairclough, som netop selv er blev far, der en dag stoppede mig og spurgte ind til, hvordan jeg netop får logistikken til at hænge sammen. Det er en god fornemmelse at kunne inspirere andre til, at man godt kan have familie og stadig jagte nogle af ens drømmene,” siger Mette Marie Kronborg.
Trail Surfers havde endnu en sponsorrytter med til løbet – Mads Bo Andersen, der sluttede som nr. 4 i Men – kun 10 min efter Brendan Fairclough! På 5. pladsen fulgte Martin Østergaard Geertsen.

Næste års Trans Madeira er sat til afholdelse i dagene fra 1.-5. juni – registrering åbner 1. november kl. 10.00.

Mette Marie kørte 1. pladsen hjem på sin Santa Cruz Hightower.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Call?