Madeira Enduro

Midtjylland/Nordjylland

Nordjylland
Anders Kronborg

Der var tale om kærlighed ved første blik, og starten på et liv, fuld af mtb, da Anders mødte Tallboy LT tilbage i 2013. Siden har Anders udforsket forskellige retninger fra det klassiske XC- og maratonløb, til etapeløb inden for både maraton og enduro, DH- og Trailcup i Danmark og over XTERRA i både ind- og udland.

Udover en kærlighed for at opleve verden fra cyklen er Anders også vild med at formidle sådanne oplevelser for andre. Det gør han blandt andet ved at arrangere guidede mountainbike ture og løb i den fantastiske natur omkring Slettestrand, hvor Anders opholder sig det meste af året. I 2019 konkurrerede Anders primært i den danske Trailcup, hvilket også bliver hans fokus i 2020 samt et en tur eller to til nogle af de udenlandske bjerge.


Bedste spor

”Jeg elsker naturligvis sporene i Svinkløv og Kollerup, der på mange måder har formet mig som mountainbiker over de seneste 10 år. De er varierede, naturen er smuk, og jeg har så mange forskellige oplevelser og minder fra det. Men skal jeg være helt ærlig, er det de naturlige spor, der ikke er bygget til mountainbike, der giver mig den største oplevelse. Her vil jeg særligt fremhæve mine fire måneder i Oslo, hvor jeg fik brugt en del timer i Nordmarken på de mange kilometer vandrestier.”

Bedste minde
”En af mine største oplevelser på mountainbike var til DH-cup i Slettestrand i 2016 på en Tallboy LT, jeg havde lånt af Jeppe Bob. Her oplevede jeg pludselig en helt ny og sjov måde at cykle på. I dag har jeg også selv en cykel med mere vandring, men har også holdt fast i de lettere cykler, jeg særligt har brugt til at køre XTERRA-løb på. Netop det, at man kan cykle en tur i lycra med høj puls den ene dag og en social hyggetur den næste dag, er noget af det, der for mig gør mountainbike så fantastisk.” Anders kører i dag på Stigmata, Highball og Hightower LT.

 

Hvorfor SC
”Mountainbike for mig er rigtig mange ting. Det er både hård og seriøs træning, store og nære naturoplevelser, en måde at rejse på – og sidst men bestemt ikke mindst en social aktivitet, hvor jeg kan opbygge nye venskaber eller pleje dem, jeg allerede værdsætter. Derfor tror jeg også, at min favoritcykel er min Tallboy 3, der virkelig er en fed cykel til rigtig mange forskellige ting.”