Syddanmark

Asbjørn Kragh Andersen, Team Sunweb 

Asbjørn er professionel cykelrytter hos det tyske World Tour-hold Team Sunweb. Blandt Asbjørns resultater er 1.pladsen af det samlede etapeløb Tour de Loir et Cher i 2018 og sejer på 4.-etape i Tour des Fjord 2017. Asbjørn har ligeledes deltaget i store endagsløb, som Paris Roubaix, Flandern Rundt, Gent-Wevelgem og Stradie Bianche. Blandt store etapeløb har Asbjørn kørt Tour of Norway, Polen rundt og ZLM Tour. Herudover har Asbjørn også kørt PostNord Danmark Rundt de sidste 5 år.

Som yngre konkurrerede Asbjørn meget på mountainbike, men efterhånden som landevejskarrieren blev mere seriøs, bliver den terrængående cykel primært brugt som træning. Det bliver dog af og til plads til lidt konkurrence – seneste en 1. plads på den blå Blur CC i XC Marathon i Kolding i august.
”På en mountainbike er jeg glad for fart, tekniske spor og taktiske overvejelser i forbindelse med konkurrence. Træning i skoven på tørre spor en kold vinterdag er fantastisk, og jeg nyder også en tur, når sneen ligger på jorden, og man kan gemme sig for vinden.”

”Mit favoritspor er ude ved Blåbjerg Klitplantage, hvor jeg også har konkurreret flere gange og sidst vundet et løb i 2017. Men skal jeg virkelig nyde min Santa Cruz, tager jeg afsted på et Night Ride langs med Kolding Fjord og kører på flere af de tekniske spor her.”