Unable to communicate with Instagram.

Syddanmark
Christoffer Riis Svendsen

 

Christoffer er selvudnævnt ”hygge-mountainbiker” med MTB-erfaring, der strækker sig helt tilbage til start-80’erne, hvor han fik sin første MTB-lignende cykel med seks gear og bagdæmper.

Ud over ture med gutterne og familien, som han pakker med på enhver given lejlighed, er han uddannet instruktør hos Danmarks Cykle Union og DGI og er fast MTB-instruktør i Fredericia Cycle Club for børn, unge og til dels voksne. Til dagligt cykler Christoffer i kraft af sit arbejde som projektleder i OnTrail.dk – et nationalt projekt med skiltning og graduering af danske MTB-spor.

På sporet vil han gerne udfordres med sjovt og teknisk terræn, og han bruger meget tid på tekniktræning af både sig selv af andre. 

Christoffer har i mange år været inkarneret Hardtail-fan – og fik sin første Santa Cruz, da han i sin søgen efter en ”Fully” landede på en Santa Cruz Tallboy II.
”Jeg kan stadig rigtig godt lide at cykle på Hardtail, men blev så træt i kroppen på spor med ekstremt mange rødder. Så skiftet handlede i første omgang om komfort. Jeg oplevede så efterfølgende mange andre fordele.”

I dag kører Christoffer på: 

Chameleon v7 til undervisning 

Hightower CC til jobbet i OnTrail 

Nomad v4 til leg og på tur med familien og gutterne

Bronson CC v2 også til trail og leg

Hvorfor Santa Cruz?

”Fordi de kan holde! Jeg hører til i den tungeste ende af MTB-ryttere, og det tiltaler mig, at Santa Cruz ikke har vægtbegrænsning. De føles faste under mig, og geometrien passer mig rigtig godt. Og så kan jeg godt lide deres design og den appeal, der følger med – er fx vild med 50:01 med Ratboy og Loosedog.”

 

Bedste spor:

”Når det går nedad – ikke nødvendigvis vildt og voldsomt, men hvor jeg formår at holde godt flow i cyklen.”

 

Bedste minde:

”Jeg har mange gode minder på MTB – både med gutterne og min familie, der alle cykler. Et af de seneste, der stikker ud, er fra Himmelpind i Vejle, hvor jeg lavede mit første hop på min Bronson v2 efter at have været skadet i benet i 5 måneder.”