Foto: Bene F Send

Foto: Frederik Leth

Midtjylland
Frederik Leth

”Man mærker nemt at Yetien er til race. Giver man den lidt at arbejde med og køre det lidt over fronten, giver cyklen virkelig 10 gange igen! Sådan fortæller enduro-teamrytter Frederik Leth om sin nye SB 150.

”Den har utroligt bund i sig, det man også kalder mid stroke support, hvilket jeg synes gør, at den er let at løft over ting, og at den holder geometrien rigtig godt igennem hele vandringen. Jeg har endnu ikke følt, at jeg har bundet den ud hårdt – den formår at absorbere selv de store slag rigtig godt.”

Tidligere var det primært dirtjump og downhill, der optog Frederik, og han har kørt både tyske, europæiske og World Cups i downhill. Men efter deltagelse i sit første enduro-løb blev downhill-cyklen solgt!

”Ikke nok med at løbsformatet tiltaler mig meget mere, så får man også meget mere tid på cyklen over en løbsweekend, hvilket jo altid er fedt,” fortæller Frederik Leth. “Jeg er super spændt på at køre enduro-løb på min Yeti SB150, da den jo har en ret god resultathistorie under Richie Rude. Jeg har allerede haft et løb på den, og da jeg først kom op i fart, så tog den mig til nogle ret gode stage-resultater.”

”I fremtiden er mit fokus på de lidt færre løb, men løb som jeg virkelig har lyst til, og hvor jeg føler, at jeg kan battle om topplaceringerne – eksempelvis udvalgte Enduro World Series, Alpine Enduro Series og Enduro2. Herudover vil jeg gerne repræsentere Danmark til Trophy of Nations, som er team-verdensmesterskaberne i Enduro.

Bedste spor
”Jeg kunne være tilfredsstillet i superlang tid ved bare at køre i Finale Ligure og andre steder ala Les Houches og Verbier. Mængden af forskellige typer spor, der kan udfordre dig på forskellige måder, er bare uendelige. Er kæmpe bonus er at vejret i Finale fantastisk hele året. Sidste år fejrede jeg nytår der, og det var super fedt”

Bedste oplevelse
Et af mine bedste minder og resultater var i 2018 i Ainsa til Enduro World Series. Jeg troppede op til løbet lidt slukøret. Mine sidste resultater havde ikke været så gode, og jeg var i tvivl, om jeg overhovedet skulle køre hele vejen til Spanien for at køre et løb, jeg ikke var tændt på – og så ovenikøbet helt alene. Men lige så snart jeg ankom, ændrede det hele sig. Sporene var superfede, jeg kendte en helt masse gode mennesker der, og så endte jeg på en 88. plads i verdensserien – mit bedste resultat nogensinde. Det var en oplevelse, der virkelig bekræftede mig i, hvor fantastisk mtb er: når du mindst venter det, så kommer sporten, ja, hele kulturen og løfter dig op igen.”