Midtjylland/Nordjylland 

Laura Lambæk

”Blur’en giver mig en perfekt kombination af komfort og ydeevne. Cyklen er let og hurtig i sporet – også på opkørslerne. Og dens full suspension har øget min oplevelse af komfort betydeligt – hvilket betyder ret meget, fordi jeg sidder på cyklen i helt op mod 40-50 timer under et enkelt Adventure Race,” fortæller Laura Lambæk.

Adventure Race er en multi outdoor-sport, som kombinerer discipliner som MTB, O-løb, kajak og klatring. Det er en holdsport, hvor et team af 4 (mindst 1 af hvert køn) skal tilbagelægge distancerne sammen. Og Laura ynder at udfordre sine egne grænser gennem sportens ekstreme distancer, hvor konkurrencerne er op mod 100 timer lange non stop.

“Man når ud over, hvad kroppen kan rent fysisk – og derfra er det en ren mental præstation. Jeg synes, det er fascinerende at arbejde med mig selv i situationer, hvor jeg er så presset. Jeg lærer mig selv at kende på en ny måde.”

Herudover er det eventyr, store naturoplevelser og ikke mindst de venskaber som følger med hendes sportsgren, som Laura er drevet af.

I foråret 2019 vandt Laura og hendes hold, som første danske hold nogensinde, et World Series-løb: Raid Gallaecia i Spanien. Med denne sejr har holdet kvalificeret sig til VM i Adventure Race i Paraguay i september 2020, som er den kommende sæsons store mål.

Bedste spor: 

Mit yndlingsspor i Danmark er Vesterskoven ved Silkeborg. Det er et flow-spor, hvor man nærmest får en fornemmelse af, at cykelturen er én lang rutsjebanetur.

Bedste minde: 

Efter MTB-festivalen Utflukt i Trysil 2018 valgte jeg at cykle til færgen i Oslo. Det blev en mindeværdig tur. De første 5 timer var mere eller mindre med cyklen på nakken hele tiden, fordi stien var en stor bunke sten. Siden blev det til en del grusvejskilometer i flot norsk terræn, samt et par nætter i telt, hvor voldsomt mange myg fik det til at lyde, som om det regnede. Men det var god lang træningstur i flot natur og med tid til at tænke egne tanker.

Hvorfor Santa Cruz: 

Min Santa Cruz Blur opfylder nogle vigtige kriterier for mig som adventureracer – den er effektiv og sjov at køre på i alle typer underlag, og den er komfortabel også efter mange timer. Allervigtigst er det dog, at jeg har stor tiltro til kvaliteten af netop dette mærke – det en pålidelig cykel.