Foto: Gary Perkin

Nordjylland
Mette Marie Kronborg

 Mette Marie er en af de kvinder, der for alvor har positioneret kønnet i toppen af både XC, downhill og enduro i Danmark – med metal inden for alle typer af løb. I dag er det især enduro, der optager teknikspecialisten.

Mette elsker alt, hvad der hedder teknisk kørsel – og det er her, hendes råstyrke findes. Det er her, hvor hun giver drengene baghjul og kommer derud, hvor det kan føles bundløst – der, hvor hun mærker adrenalinet sparke ind. Hvor der er fart, store drops og rodede, naturlige nedkørsler med masser af sten.

I 2015 kørte Mette sit første enduro-løb – Trans-Provence, som foregår over 6 dage. Den succes gentog hun i 2018, hvor hun over 5 dage kørte Trans Madeira. Mellem de to løb er det blevet til deltagelse i flere 1-dags enduro-løb i Tyskland og Norge – samtidig med at hun fik barn nummer 2. I alle enduro-løb, Mette har deltaget i, har hun fået en podieplads.

”Jeg er virkelig blevet bidt af enduro som disciplin, og jeg gør, hvad jeg kan for at komme ud i verden og få mere erfaring i løbsformen. Og jeg glæder mig også til at deltage i Danmarks svar på enduro-løb – Trailcuppen.

Ved siden af konkurrencegenet er en stor del af Mettes MTB-drive det sociale ved cykelsporten.

”Jeg startede med at køre MTB i klubben i Aalborg, hvor jeg boede, og der fik jeg lynhurtigt nogle venner for livet, som her 10 år efter er nogle af mine tætteste venner. Konkurrenceelementet kom ”snigende”, men har aldrig været en drøm eller vision. I bund og grund elsker jeg at cykle en tur med gutterne, blive presset, fortælle røverhistorier og slutte af med en øl på terrassen.”

Bedste spor: 

”Sporet i Kollerup Plantage ved Slettestrand. Derudover elsker jeg området ved Sospel i Sydfrankrig, hvor der efter min mening findes nogle af verdens bedste spor.”

Bedste minde:

”Helt klart de to Trans enduro-løb, hvor mit weapon of choice var hhv. en Nomad og en Strega. Det valg af cykler har givet mig fantastiske oplevelser. De har givet mig fart, sikkerhed og tilgivelse på lange dage, hvor trætheden og fejlene melder sig. Jeg er vild med geometrien på cyklerne fra Santa Cruz. Jeg sidder rigtig godt på dem, og jeg kan skifte mellem modellerne uden den store tilvænning. Derudover tilbyder de ekstremt alsidige cykler, som er fede både på danske, flade spor og på ekstreme spor i udlandet.”