Women mountainbike

Shiva Leisner 

Midtjylland 

”Min Santa Cruz Blur CC er en superfed XCO-cykel. Den er hurtig og let. Og når jeg skal opad er det hurtigt at slå affjedringen fra, så energien ikke går tabt og det er afgørende egenskaber på Xterra-ruter som varierer meget mellem tekniske og ikke-tekniske sekvenser.”
Shiva Leisner er professionel Xterra-triatlet med flere fornemme titler i baggagen – senest vandt hun i 2019 VM i Xterra på Maui, Hawaii, for kvinder under 25 år.

”Jeg kommer fra svømmeverdenen og har lavet lidt landevejstriatlon tidligere, men jeg synes offroad er supersjovt og er blevet bidt af Xterra, fortæller Shiva, der til dagligt træner i 1900 triatlon med Torben Rokkedal som træner.

”2020 er mit først år som pro-rytter og planen er, at jeg skal køre en del løb i den europæiske tour. Helt konkret: Xterra Belgien, Frankrig, Tjekkiet og muligvis Grækenland. EM i Tyskland og Luxemborg, samt EM og VM i cross-triathlon under den Internationale Triatlon Union (ITU) i hhv. Rumænien og Holland.”

”Blur’en giver mig en tryghed og en virkelig god comfort, så jeg tør køre lidt hurtigere på nedkørslerne, hvor jeg ellers er lidt af en kylling. Jeg elsker at køre opad, og der er det bare fedt, at man kan slå affjedringen fra og virkelig trykke til.”

Bedste spor: 

Jeg elsker sporene i Silkeborg, især Vesterskov synes jeg har et virkelig godt flow, masser af højdemeter og nogle sjove nedkørsler.